Preventief Medisch Onderzoek

PMO maakt het mogelijk vroegtijdig gezondheidsrisico’s te herkennen die te maken hebben met het werk en de leefstijl van medewerkers. Per branche of bedrijf liggen die risico’s, en daarmee risico’s op ziekteverzuim, anders. My Health Professionals heeft om deze reden de mogelijkheden voor een PMO in modules onderverdeeld. Zo maken we het mogelijk de focus te leggen op dat gebied dat voor uw werknemers en binnen uw branche relevant is.

Waarom PMO?

Het PMO draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers en preventief verzuimbeleid. Tijdens het PMO worden een aantal gezondheidsaspecten objectief gemeten. Dit geeft u als werkgever inzicht in de huidige gezondheidssituatie van de organisatie. Het PMO signaleert knelpunten waarmee vervolgens de huidige preventie verbeterd kan worden en de preventie van toekomstige gezondheidsissues in gang gezet kan worden.

Kies voor de individuele aanpak van My Health Professionals

My Health Professionals helpt organisaties bij het vitaal en inzetbaar houden van medewerkers. De inhoud van het PMO wordt bepaald in overleg met de organisatie en haar medewerkers. Dit hangt af van ieders specifieke behoeften en de risico’s binnen de branche waar de organisatie toe behoort. Met onze modules maken wij het mogelijk de focus te leggen op dat gebied dat voor elke werknemer individueel relevant is. Zo passen wij het PMO aan naar functie (secretaresse / bouwvakker) en naar branche ( kantoor / logistiek).

Het PMO wordt uitgevoerd door onze fysiotherapeut en verpleegkundige/stresscoach. Voor de uitvoering komen we altijd op locatie. Over het algemeen bestaat het PMO uit een vragenlijst en een fysiek onderzoek. Daarnaast bieden wij gezondheidsinterventies zoals workshops en trainingen om de gezondheid van uw medewerkers te verbeteren.