Leefstijltest

De leefstijl van uw medewerkers heeft invloed op het ontstaan en verloop van ziekten (bijvoorbeeld diabetes of hart- en vaatziekten). Onze leefstijltest geeft meer inzicht in de eventuele risico’s op het ontwikkelen van klachten als gevolg van de leefstijl.

  • 25% van de welvaartsziekten (overgewicht, hart- en vaatziekten) wordt veroorzaakt door eet- en leefstijl.
  • Een zieke werknemer kost een werkgever ongeveer € 250,00 per dag.

Inhoud van de module

De leefstijltest brengt de leefstijl van een medewerker in beeld. Denk daarbij aan activiteiten als roken, het drinken van alcohol, beweging en het eetpatroon. De test geeft resultaten op basis van een aantal facetten waaronder eet- en leefgewoonten, ziektegeschiedenis, fysieke belemmeringen en stress.

Ook wordt er gekeken naar de motivatie en bereidheid voor verandering van de leefstijl. Het heeft geen zin deze verandering zomaar voor te kauwen. We houden hierbij rekening met iemands persoonlijke voorkeur voor de aanpak van onderdelen van de leefstijl. Dit geeft ons de mogelijkheid adviezen zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij ieders persoonlijke situatie en voorkeur.

Waarom een leefstijltest?

  • Door gezond(er) te leven, wordt de kans om ziekten te krijgen als gevolg van de leefstijl kleiner.
  • Medewerkers met een gezonde leefstijl zijn fitter, meer betrokken en scherper.
  • Dit resultaten van de test dragen bij aan de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers en preventief verzuimbeleid.

De leefstijltest met My Health Professionals

Na het invullen van de vragenlijst ontvangt de medewerker de resultaten met toelichting met praktische adviezen. Tijdens het alysegesprek. Tijdens dit gesprek worden de persoonlijke resultaten besproken en krijgt de medewerker op maat gesneden tips en adviezen. Wij helpen uw medewerkers graag bij het in actie komen voor preventie van diabetes, hart- en vaatziekten en nierschade, in de vorm van coaching en training.

Prijsoverzicht

Leefstijltest (online vragenlijst) € 20,- per medewerker (10 minuten)
Leefstijltest met analysegesprek € 40,- per medewerker (30 minuten)

Gezonde medewerkers zorgen voor een gezonde organisatie. Wilt u meer weten over onze leefstijltest, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.